tarate de grau

Beneficiile alimentatiei cu tarate de grau

Taratele de grau sunt foarte cunoscute pentru aportul lor de fibre in organism, dar deasemenea sunt o sursa foarte importanta de vitamine si minerale de care organismul are nevoie.
Taratele de grau reprezinta partea insolubila a graului care trece foarte usor prin sistem si ajuta digestia si constipatia. Pentru a beneficia din plin de fibrele atat de necesare organismului, acestea trebuie sa provina din procesarea graului dur.
Virtutile terapeutice ale taratelor de grau sunt multiple, sunt pline de vitamina B, aminoacizi si minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu). Acestea au numeroase proprietati medicinale: regleaza digestia, sunt emoliente, in special pentru stomac si intestine, laxative, nutritive, reconfortante, remineralizante, tonic general.
Alimentul cel mai des intalnit si bogat in tarate de grau este Borsul. Acest aliment, folosit de obicei pentru ciorbe, are beneficii multiple pentru sanatate. Puterea terapeutica a borsului vine si de la drojdia de bere care ajuta fermentatia, ingredient care contine vitaminele din complexul B, vitaminele D si H (biotina), enzime, minerale in forme usor asimilabile (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelemente vitale pentru sanatate, seleniu, dar, mai ales, crom. Fiind un produs natural, borsul este foarte bogat in enzime. In Bucovina, inainte de intrarea in post, toate vasele si tacamurile sunt clatite cu bors si apoi binecuvantate, semn ca borsul este si un dezinfectant. In credinta populara, ii scapa pe copii de deochi si le reda pofta de mancare.