Boboteaza la Constanta 2015

IPS Teodosie a oficiat Sfanta Liturghie la Catedrala „Sf. Apostoli Petru si Pavel” din Constanta, iar de la ora 11.30, cei prezenţi la slujba au mers in traditionala procesiune pana pe faleza Cazinoului, unde ierarhul Tomisului, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi, au oficiat Slujba de Sfintire Mare a apei.

boboteaza la constanta 1

Pentru prima data in ultimii ani, la ceremonia religioasa de Boboteaza la Constanta si-a facut aparitia si primarul Radu Mazare, cu o intarziere de 30 de minute. Dupa slujba, IPS Teodoise s-a urcat intr-o salupa militara si, din larg, a aruncat in mare trei cruci.

boboteaza la constanta 2

Obiectele religioase au fost recuperate de Erdal Apaz, un tanar de 25 de ani de religie musulmana, si de colegul lui de la Sea Protect Group, Alexandru Rusu de 26 ani. Cosmin Prisacariu, un tanar de 23 de ani din Techirghiol, a reusit pentru a patra oara in tot atatia ani sa prinda crucea din apele marii.

boboteaza la constanta 3

 

Peste 130.000 de sticle de plastic au fost descarcate la palatul arhiepiscopal din Constanta si duse apoi la crucea de gheata din fata casinoului pentru a fi date credinciosilor veniti la slujba.

boboteaza la constanta 4