Bors banatean de cartofi cu sfecla rosie

Bors banatean de cartofi cu sfecla rosie

Si pentru ca tot e post va prezentam o reteta de Bors Banatean cu sfecla rosie.

Ingrediente necesare: un kilogram de cartofi, 2 morcovi potriviti ca marime, o ceapa, o radacina de patrunjel, 100ml ulei, un pastarnac, o legatura patrunjel, jumatate de litru de Bors Cimbrisor si nelipsita sare.

Mod de preparare: Curatam cartofii, ii taiem in cubulete mici si ii punem la fiert intr-o oala cu apa.  Separat fierbem sfecla cu un praf de sare. Intre timp taiem pastarnacul, morcovul si radacina de patrunjel in cubulete mici pe care le adaugam in oala in care fierb cartofii. Ceapa o calim separat in ulei si o adaugam tot in oala cu cartofi. Oprim fierberea sfeclei, dupa aproximativ, 20 minute, o scurgem bine, o taiem julien si o adaugam in oala care inca mai fierbe. Cand cartofii si restul legumelor sunt aproape gata adaugam Borsul Cimbrisor, fiert si spumat in prealabil. Sa nu uitati sa presarati patrunjel tocat cand borsul este gata.

Pofta buna!