bors ca carnati de casa

Bors cu carnati de casa

Pentru ca tot a venit sezonul rece si incepem sa ne pregatim de Craciun vom incepe seria retetelor cu carne de porc. Ignatul ne bate la usa asa ca vom pregati un Bors delicios cu carnati de casa.

Ingrediente necesare: 2-3 carnati de casa, o ceapa, o radacina patrunjel, un cartof, un ou pentru dres, 1 litru de Bors Cimbrisor, 200 gr smantana, sare si piper dupa gust (depinde cat de usturati ati facut carnatii) si, binenteles, verdeturi.

Preparare: Taiem carnatii de casa rondele, dar cu grija sa nu se desfaca, si ii punem intr-o tigaie fara ulei pentru ca au destula grasime, la foc mediu. Ii lasam sa se rumeneasca amestecand din cand in cand ca sa nu se arda. Daca doriti puteti sa ii lasati si intregi.

Separat punem legumele tocate marunt intr-o oala cu un litru de apa lasand sa fiarba la foc mediu. Cand legumele s-au fiert adaugam carnatii rumeniti si lasam sa mai fiarba 10 minute.

Intre timp pregatim borsul, il fierbem, il spumam bine si il adaugam in oala. Batem bine oul intr-un bol, adaugam smantana, sarea si piperul si 2-3 polonice din ciorba care fierbe. Omogenizam bine si turnam in oala. Mai lasam cateva minute dupa care luam oala de pe foc si presaram verdeturile tocate.

Pofta buna!