Ingrediente: 500g spanac, 2 legaturi de loboda, 1 salata verde, 1 legatura usturoi verde, 1 legatura ceapa verde, 1 legatura leustean, 1 morcov, 1 radacina de patrunjel, 1 pastarnac, 1L Bors Cimbrisor, sare ulei.
Mod de preparare: Se curata radacinoasele, se spala si se dau pe razatoarea mare, iar verdeturile de primavara se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se calesc radacinoasele rase in oala in care se va face borsul, in putin ulei incins, iar dupa ce s-au inmuiat se adauga ceapa si usturoiul taiate si se lasa la foc mic sa se prajeasca putin. Se stinge totul cu 2 litri de apa si se adauga spanacul si loboda taiate marunt si se lasa in continuare la fiert. Cand este aproape gata se adauga Borsul, fiert si spumat in prealabil, si un praf de sare. Cand este gata se presara leusteanul tocat deasupra.
Pofta buna!