bors cimbrisor cu babic

Bors de babic

Babicul este un carnat din carne cruda, amestec egal de carne de vaca si de oaie, uscat si presat in forma de batoane plate.

Ingrediente: 2 cepe rosii, 1 telina mica, 1 morcov, 1 ardei capia, 150g slanina afumata, 200g carnati babic, 100g orez, 2 cartofi, 1 l Bors Cimbrisor, patrunjel, leustean, sare.

Preparare: Se trage la tigaie slanina si carnatii taiati rondele. Se pun la fiert legumele taiate marunt, iar separat se fierb cartofii cu orezul. Dupa ce s-au fiert legumele, se adauga slaninuta, carnatii babic, orezul si cartofii. Separat, se fierbe borsul si se adauga peste legumele fierte. Se adauga sare dupa gust si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Se ia oala de pe foc si se adauga patrunjelul si seusteanul tocate. Se pune capacul si se mai lasa 5 minute inainte de a fi servit.

Pofta buna!