Bors de bureti (ciuperci)
Ingrediente: 2 l apa, 1 l Bors Cimbrisor, 500g bureti, zarzavat de supa, 1/2 lingurita de sare, 1/4 lingurita pulbere de plante aromatice si medicinale.
Preparare: Borsul se poate gati atat cu ciuperci proaspete, culese din padure, cat si din ciuperci uscate. Zarzavatul si ceapa curatata, spalata si taiata marunt se pun la fiert cu apa si putina sare. Buretii se aleg sa nu fie viermanosi, se taie in bucati si se pun la fiert peste zarzavat. Cand sunt fierti se adauga borsul bine infierbantat, se potriveste de sare si se lasa sa mai dea impreuna cateva clocote. Cine doreste poate adauga un sos preparat dintr-o ceapa taiata marunt, innabusita cu 2-3 linguri de apa, pana devine sticloasa, apoi se pun peste ea 2-3 linguri de ulei si 1 lingura de faina, rumenita putin in tigaia uscata si stinsa cu zeama luata din oala. In final se pot adauga 2-3 linguri de ulei (fara a se mai pune sos). Cand se prepara borsul cu bureti uscati, acestia se pun la inmuiat de cu seara (cam 8-10 ore), in apa calduta.
Pofta buna!