Ingrediente: 2 l apa, 1 l bors Cimbrisor, 600-700gr chitici (pestisori mici), 1 morcov, 1 legatura patrunjel, 1 pastarnac, 1 felie telina, 3 linguri de orez, 1 legatura verdeturi (patrunjel, telina, cimbru), putina sare.
Mod de preparare: Zarzavatul se taie marunt si se pune la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Pestisorii se curata de intestine, strangandu-i intre degete, de la coada spre cap, iar daca sunt mai marisori se curata si de solzi. Se spala bine si se pun in oala cu zarzavat, cand acesta este deja fiert. Se lasa 2-3 minute sa fiarba, apoi se adauga borsul infierbantat pana la punctul de fierbere. Se potriveste de sare si dupa cateva clocote se ia de pe foc. Inainte de a-l servi la masa se adauga verdeata, taiata fin.
Pofta buna!