Ciorba de vita

Bors de creier

Creierul de porc contine calorii, dar si proteine si lipide, mai ales cel fiert. Pe langa acestea contine multe vitamine, C, B1, B2, B3, B6 si minerale: Calciu, Fier, Magneziu, Fosfor, Potasiu, Zinc si seleniu.

In continuare va prezentam o reteta simpla si foarte nutritiva de Bors cu creier de porc.

Ingrediente necesare: 300-400 gr de creier de porc proaspat sau congelat, 3 morcovi medii, 3 radacini de patrunjel, 2 cartofi de marime medie, 1 litru de Bors Cimbrisor, sare, piper si verdeturi.

Preparare: Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa spalam bine creierul, dupa care il punem la fiert intr-o oala. Daca doriti puteti adauga si cateva bucati de carne de porc. Cand acestea sunt fierte pe jumatate adaugam legumele tocate marunt sau cubulete si le lasam sa fiarba. Cand este aproape gata adaugam borsul, fiert si spumat in prealabil si mai lasam la foc mic. Condimentam cu sare si piper si adaugam bulionul sau sucul de rosii. La sfarsit presaram verdeturile tocate marunt si lasam ciorba sa se odihneasca.

Pofta buna!