bors moldovenesc de fasole cu bureti

Bors de fasole cu prune uscate

Pentru ca tot e perioada postului, ne-am gandit sa va incantam cu o reteta delicioasa, perfecta pentru caldura de afara, Bors de fasole cu prune uscate.

Ingrediente: o cana de fasole boabe, 10-15 prune uscate, 2 morcovi maricei, 2 cepe, o radacina patrunjel, cimbru si bors, sau 1L Bors Cimbrisor (este deja aromatizat cu cimbru), o lingura pasta de rosii, o legatura patrunjel, sare.

Mod de preparare: Puneti fasolea la inmuiat cu o seara inainte, iar dimineata o strecurati, o treceti prin apa rece si o puneti la fiert. Dupa ce aceasta incepe sa clocoteasca o scurgeti si ii schimbati apa. Cand ajunge iar la punctul de fierbere adaugati morcovii rasi, ceapa tocata sau taiata feliute, patrunjelul tocat si sarea. Cand sunt aproape fierte se adauga prunele, lasandu-le pana se inmoaie putin, dar atentie sa nu plesneasca. Aproape de final adaugam pasta de rosii si borsul Cimbrisor, fiert si spumat in prealabil.

Pofta buna!