Astazi incercam o reteta mai speciala, Bors de galuste umplute cu peste, o reteta de bors care se poate savura si calda si rece.
Ingrediente necesare pentru bors: un morcov, o sfecla rosie, o telina, 2 cepe, o legatura de patrunjel, 2 linguri de ulei, 1L Bors Cimbrisor, sare piper.
Ingrediente necesare pentru galustele umplute cu peste: 2 linguri de ulei, o mana de faina, 200gr peste proaspat si 100gr ciuperci (conserva sau naturale).
Preparare: Incepem prin a curata sfecla, a o da pe razatoare si a o pune la fiert in apa cu putina sare. Spalam morcovul, cepele, telina si le taiam fasii. In oala in care se va prepara borsul adaugam cele doua linguri de ulei si calim legumele taiate anterior. Cand sunt gata adaugam in oala 4L apa, potrivim de sare si lasam sa fiarba.
Intre timp incepem pregatirea galustelor umplute cu peste. Amestecam faina cu cele 2 linguri de ulei, sare si putina apa calduta pana obtinem un aluat elastic. Lasam deoparte si incepem sa curatam pestele de oase. Taiam ciupercile, adaugam ceapa si le dam prin masina de tocat adaugand si pestele. Intindem aluatul ca pe o foaie subtire si o portionam in patrate, cercuri de 3-4cm fiecare. Pe fiecare forma punem cate o lingurita din compozitia de peste si imbinam marginile astfel incat sa nu se scurga. Punem aceste galuste la fiert in oala in care fierbe borsul, adaugam sfecla fiarta si borsul, fiert si spumat in prealabil. Cand este gata, o dam deoparte si presaram patrunjel deasupra.
Pofta buna!
Pingback: Dezlegare la peste - Schimbarea la Fata a Domnului