Carnea de iepure este de culoare alb – rozalie si este carnea cu cel mai mic nivel de colesterol, grasimi saturate, calorii si sodiu. Pe de alta parte, carnea de iepure are cel mai mare nivel de proteine.
Carnea este frageda si foarte usor de digerat, din aceasta cauza fiind recomandata persoanelor cu probleme digestive.
Carnea de iepure contine proteina cruda in proportie de 18.5%, grasimi 7,4%, apa 71%, iar din totalul de acizi grasi, 63% sunt acizi grasi nesaturati si colesterol (mg/100g) 136 pana la 164.
Carnea de iepure contine minerale cum ar fi zinc (54 mg/kg), sodium (393 mg/kg), potasiu (2 g/kg), calciu (130 mg/kg), magneziu (145 mg/kg) si fier (29 mg/kg). Tot in carnea de iepure gasim si vitamine precum vitamina B12, acid folic, tiamina, riboflavina, niacina, biotina, acid pantotenic, etc.
Ingrediente: 1 kg carne de iepure (cap si partea din fata), 1 l apa, 1/2 l bors Cimbrisor, 1 ceasca smantana, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 felie de telina, 1 ceapa, 1/2 lingurita de sare, 1 lingurita faina, 1/4 lingurita pulbere de plante aromatice si medicinale (cimbru, salvie, ienupar, fenicul).
Preparare: Se sterge carnea, se taie in bucati si se pune la fiert cu apa. Dupa ce s-a spumuit de 2-3 ori se pune zarzavatul taiat subtire. Cand totul a fiert se adaugaborsul.Cand este aproape gata se inmoaie 1 lingurita faina alba cu putina apa rece si se pune in oala cu bors. Dupa ce a mai tras cateva clocote se ia de pe foc. Inainte de a se servi la masa se drege cu 1 ou, smantana si verdeata, taiata fin.
Pofta mare!