bors cu perisoare

Bors de perisoare

Ingrediente: 1 l apa, 1 l bors Cimbrisor, 1 os cu maduva, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 felie telina, 1 ceapa, 2 galbenusuri, 2 linguri smantana, 1/2 lingurita de sare, 1 legatura verdeturi (leustean, patrunjel, telina).

Pentru perisoare: 400g carne macra, 1 ceapa, 30g orez, 1 varf cutit de piper sau pulbere de cimbrisor, 1/2 lingura boia de ardei dulce, 1 ou si 2 linguri apa.

  Preparare: Se pune osul in apa la fiert, se ia spuma si se lasa sa fiarba cam 25-30 minute. Se curata zarzavatul, se apala, se da prin razatoarea cu gauri mari, ceapa se taie marunt si se pune peste os sa fiarba. Cand zarzavatul este fiert se adauga borsul si sarea.
Intre timp s-au preparat perisoarele astfel: se da prin masina de tocat carnea de porc sau vita, se adauga ceapa taiata fin, orezul ales si sters intr-o carpa umeda, sare si piper, 1 ou crud, boia de ardei si putina apa rece. Se amesteca totul perfect, apoi se inmoaie mana intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se lipeasca carnea si se ia cate putin din compozitie, formand perisoare rotunde, de marimea unei nuci mici, pe care le punem in bors sa fiarba. Cam in 20 minute sunt gata. Inainte de a se servi la masa se drege galbenusul crud si smantana. Tot atunci se adauga verdeturile spalate si taiate marunt.

 Pofta mare!