Care sunt ingredientele necesare pentru prepararea unui Bors de salata si fasole boabe?
- 250-300 gr fasole boabe, depinde de preferintele fiecaruia,
- o salata medie,
- frunze de telina,
- un catel de usturoi, mai maricel,
- o conserva mica de bulion sau suc de rosii,
- 6 linguri de ulei,
- 1 litru de Bors Cimbrisor,
- sare, piper.
Ca pentru orice alta mancare preparata cu fasole boabe, acestea trebuie sa stea peste noapte in apa cu putina sare pentru a se inmuia, dar puteti folosi si fasole boabe la conserva daca doriti.
Dupa ce a stat la inmuiat punem fasolea la fiert, schimband apa cel putin o data. Intre timp spalam salata si frunzele de telina si le taiam marunt sau le rupem cu mana.
Intr-o tigaie punem cele 6 linguri de ulei si calim usturoiul taiat rondele. Cand acesta este aproape gata il scoatem si adaugam telina si salata. Le calim cateva minute la foc mic si adaugam sucul de rosii sau, in cazul in care avem bulion il diluam inainte intr-o ceasca de apa.
Amestecam bine si adaugam sosul peste fasolea care fierbe. Lasam cateva minute dupa care adaugam Borsul Cimbrisor fiert si spumat in prealabil. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Acest Bors de salta si fasole este unul usor de preparat care poate fi consumat atat cald cat si rece.
Pofta buna!