Salata verde este una dintre cele mai delicate tipuri de legume cu frunze din care se prepara salatele. Acesta leguma este de obicei consumata in stare proaspata, alaturi de alte legume sau in sandwich-uri. Bogata in substante nutritive, salata verde ofera celor care o consuma multiple beneficii nutritive si pentru sanatate.
Ingrediente: 4-5 salate proaspete, 150g costita afumata, 1/2 l apa, 1/2 l bors Cimbrisor, cateva fire de ceapa verde si 2-3 fire de usturoi, 3 oua, 60-70g unt sau ulei, 2-3 linguri smantana, 1 lingurita sare, cate 1 legatura de patrunjel, marar, leustean si 2 linguri de orez.
Preparare: Fierbe in apa cu sare ceapa si usturoiul, tocate marunt impreuna cu orezul ales si spalat. Salata curatata, spalata si scursa de apa, taie-o suvite si adaug-o dupa ce orezul este pe jumatate fiert. La sfarsit, adauga borsul fiert separat. Lasa sa mai fiarba 5 minute impreuna. Intre timp, prepara o omleta din 2 oua intregi si un albus pe care o tai suvite, prajeste costita si adaug-o in ciorba clocotita impreuna cu verdeata taiata marunt. Potriveste de sare. La sfarsit adauga un galbenus batut cu smantana.
Pofta buna!