Din cele mai vechi timpuri urzica a fost folosita in scopuri medicinale si recomandata in curele terapeutice de primavara. Este o sursa bogata de fier si minerale precum calciu, magneziu, zinc, potasiu sau fosfor. Contine antioxidanti si cantitati importante de vitamine precum A, C, D, E si K si lecitina.
Datorita acestor principii active urzica este un bun energizant, vitaminizant, mineralizant, depurativ (in curatarea sangelui de toxine) si tonic.
Ingrediente: 500 g urzici tinere, proaspete, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 litru bors Cimbrisor, sare. Optional: 1-2 morcovi, 1 patrunjel, 1/4 telina, 2-3 rosii sau 1 cana suc de rosii, 1 ardei gras, 1-2 oua, 150 ml smantana
Modul de preparare a retetei: Se aleg urzicile, se spala bine, se fierb in 2 litri apa. Se adauga la bors ceapa taiata marunt si zarzavatul taiat cubulete. Cand legumele au fiert, se adauga borsul si se mai lasa cateva clocote.
Pofta buna!