Moldova este renumita pentru bucataria traditionala plina de savoare, mai ales pentru borsurile (ciorbele) pe care le pregatesc. Pentru ca este in continuare post te invitam sa incerci o reteta moldoveneasca de Bors de fasole cu bureti, delicioasa chiar si rece.
Ingrediente necesare: 200 grame de boabe de fasole sau o cana, o mana de bureti, fie uscati, fie proaspeti, 2 cepe, 2 morcovi, o telina, un pastarnac, o legatura patrunjel, 3 linguri de ulei, o cana cu bors Cimbrisor, sare.
Mod de preparare: Punem fasolea la inmuiat cu o zi inainte. A doua zi o scurgem si o punem la fiert in apa curata si rece. O lasam la fiert pana clocoteste, apoi ii schimbam iar apa. Cand a ajuns la a doua fierbere adaugam radacinoasele taiate cubulete sau rase. Adaugam si buretii pe care ii clatim inainte cu apa rece. Tocam ceapa sau o taiem rondele si o adaugam in ciorba alaturi de lingurile de ulei. Lasam un pic la fiert iar cand este aproape gata adaugam cana de Bors Cimbrisor si sare pentru gust. Cand este gata, lasam oala deoparte, la racit. Se serveste preferabil rece.
Pofta buna!