Borsul de sfecla: Un detoxifiant extrem de eficient pentru ficat

Ai auzit vreodata de Borscht Belt (Centura de bors)? A fost o statiune foarte populară din Munții Catskill care gazduia numeroase hoteluri, moteluri si hoteluri care erau fost vizitate în secolul trecut de catre cei din Europa Centrala si de Est, de  cei din vestul Rusiei, și mai ales de cei din Ucraina. A fost numit dupa borsul de sfecla care era foarte popular pe vremea aceea in acea statiune.
Se pare ca borsul isi are originea in Ucraina, iar reteta originala continea sfecla care se gasea din plin in solul lor plin de minerale. Chiar daca borsul pare sa provina din Polonia, Rusia sau Germania, toate pistele duc tot in Ucraina la borsul cu sfecla, chiar daca acesta mai contine si varza, cartofi sau rosii, ingredintul de baza ramane tot sfecla.
Cand o regiune dintr-o tara este numita dupa un fel de mancare inseamna ca acesta are o importanta majora asupra tarii respective. Borsul si reteta lui originala, au fost pastrate in Ucraina pana in zilele noastre. Dar de ce?
Pentru ca sfecla este un detoxifiant uimitor al ficatului si pentru ca in combinatie cu borsul ajuta organismul sa se simta mai bine si in acelasi timp il si hraneste.
In zilele noastre, din cauza toxinelor din atmosfera si din mancare, ficatul nostru are nevoie de o detoxifiere intensa. Acest lucru poate fi facut si prin hranirea cu ciorba sau bors. Sfecla in combinatie cu borsul este cea mai buna metoda pe care o puteti folosi pentru mișcarea de calculi biliari spre ductelor biliare și afara din ficat.
Asa ca va sfatuim sa incercati o cura cu bors si sfecla si sa ne relatati cum v-ati simtit dupa aceea. Aceasta cura nu trebuie tinuta un anumit timp, oricand va simtiti mai bine va puteti opri.