ciorba de perisoare din peste

Ciorba cu perisoare din peste

Ciorba cu perisoare din peste, o reteta delicioasa de ciorba de peste, pe care o putem prepara mai ales cand avem pesti mari, din care facem file-uri.

 

Ingrediente: 1,5 kg peste, 250 g morcovi, 250 g albitura (telina, patrunjel), 250 g ceapa, 200 g bullion, 100 g orez, 200 g paine alba, 2 oua, 1,5 l Bors Cimbrisor, 50 ml ulei, verdeata, sare, piper si, optional, capete si cozi de peste, oase de peste.

Mod de preparare: Se curata morcovii, telina si ceapa, se spala si se toaca marunt. Se pun la fiert in apa rece su sare. Separat, se fierb capetele si cozile de peste (sau oasele), la foc foarte mic. Aceasta zeama se strecoara peste zarzavat si se lasa sa fiarba. Se pune apoi orezul, bulionul si borsul. Pestele se curata, se dezoseaza, se spala si se toaca impreuna cu painea. Se amesteca in compozitie sare, piper macinat, ouale, verdeata tocata marunt. Se formeaza perisoare care se introduc in ciorba cand aceasta clocoteste. Se lasa ciorba cu perisoare din peste sa fiarba 10 – 15 minute, apoi se stinge focul, se potriveste de sare si acreala, se presara vedeata tocata marunt.

 Pofta buna si un weekend frumos!