Ingrediente necesare: o bucata mare de sira de porc proaspata ca tot taiem porcul de Ignat (cam 8 coaste), 1-2 morcovi, o telina, o ceapa, un ardei gras, verdeata, taitei, 1 litru Bors Cimbrisor, sare si piper.
Mod de preparare: Pentru inceput putem fierbe sira de porc intreaga cu sare, dar daca nu avem o oala destul de mare o taiem in bucati de cate 2 coaste. Nu uitati sa o spumati din cand in cand. Intre timp putem taia legumele cubulete sau fasii, depinde de preferintele fiecaruia. Cand sira este aproape fiarta adaugam legumele si mai lasam sa fiarba cam 10 minute. Fierbem si spumam borsul in prealabil dupa care il adaugam in oala. Lasam putin, amestecam si adaugam cativa taitei, cam o mana. Nu uitati si condimentati cu sare si piper dupa gust si sa presarati verdeturile tocate.
Pofta buna!