ciorba bors conopida

Ciorba de conopida

Ingrediente: 200g conopida, 1 ardei capia, 1 ardei gras, 1 ceapa, 1 legatura de leustean, 1 morcov, 1 dovlecel, 2 cartofi medii, 1 telina mica, jumatate de litru de Bors Cimbrisor, 4-5 rosii, 1 mana fasole galbena, un patrunjel verde.

Preparare: Calim ceapa tocata in unt sau putin ulei si morcovul dat prin razatoarea mica. Adaugam si ardeiul tocat si mai lasam sa se caleasca cateva minute. Cand acestea sunt gata adaugam un litru de apa si restul de legume. Conopida o desfacem in buchetele si o punem separat la fiert in apa cu sare si otet. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam conopida, fasolea galbena si rosiile pasate sau cubulete, depinde de preferintele fiecaruia. Aproape de final adaugam Borsul Cimbrisor, fiert si spumat in prealabil si verdeturile tocate. Nu uitati sa potriviti de sare, iar daca doriti puteti incorpora la final si un ou batut.

Pofta buna!