Ingrediente necesare: O gaina de tara de marime medie si nu prea batrana ca sa nu o fierbem ore intregi, 2 morcovi, 2 ardei grasi sau combinatii de ardei colorati, un patrunjel, telina, 1 litru de Bors Cimbrisor, taitei, 100 gr smantana grasa, de tara, 2 oua, patrunjel, leustean, sare si piper dupa gust.
Preparare: Punem gaina intreaga la fiert in apa cu sare si nu uitati sa indepartati spuma. Cand este aproape fiarta o scoatem si o taiam bucatele dupa preferinte. In apa in care a fiert gaina punem ceapa taiata felii, ardeiul, morcovul, patrunjelul, telina taiate cubulete mici sau rase. Dupa ce incep acestea sa fiarba adaugam bucatile de gaina si lasam la fiert pana cand se inmoaie legumele si daugam si taiteii. Fierbem si spumam borsul separat si il adaugam in oala in care fierbe ciorba. Tocam leusteanul si il adaugam in oala, lasand sa mai fiarba cam 10 minute. Condimentam cu sare si piper dupa gust, iar separat batem cele 2 oua cu smantana si cateva linguri din zeama care fierbe. Turnam aceasta comppozitie dupa ce am oprit focul si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit presaram patrunjelul tocat.
Pofta buna!