Dupa o noapte intreaga de baut si dantuit, nuntasii au nevoie de o ciorbita fierbinte pentru a se drege. Astfel, se aduna la miri acasa (sau la unii dintre socrii), unde continua petrecerea de a doua zi, denumita si `ciorba de potroace`. La aceasta petrecere sunt invitati numai rudele sau prietenii extrem de apropiati, fiind de regula un prilej de a schimba impresii despre nunta si a ii felicita inca o data pe miri.
Haideti sa incercam o ciorba de potroace cu bors care sa va trezeasca din „mahmureala” nuntii/petrecerii.
Ingrediente: 2 galbenusuri, o radacina patrunjel, 1 morcov, o ceapa, carne de pui, putin ardei iute, o lingura ulei, patrunjel, 100gr smantana grasa si jumatate de litru de Bors Cimbrisor.
Preparare: Spalam carnea si o punem la fiert in aproximativ 3 litri de apa cu sare si o spumam de cate ori este nevoie. Curatam legumele si le dam pe razatoare. Incingem lingura de ulei intr-o tigaie si calim legumele. Cand sunt gata le adaugam in oala in care fierbe carnea de pui. Dupa ce s-au fiert si carnea si legumele adaugam jumatatea de litru de bors Cimbrisor, Lasam sa dea totul intr-un clocot si dam deoparte de pe foc. Frecam bine cele doua galbenusuri cu sare si smantana. Luam cateva linguri de zeama din oala de ciorba si adaugam peste compozitia de oua, amestecam si turnam totul in oala. La final presaram patrunjel si ardei iute deasupra.
Pofta buna!