Carnea de vita are un continut bogat in vitamina B care ajuta la formarea celulelor rosii, Zn si Mg – necesare pentru sustinerea tuturor proceselor metabolice din organism si cresterea imunitatii, acid linoleic conjugat – este un acid gras esential gasindu-se in cantitati mult mai mari in carne decat in alte alimente.
Fierul se absoarbe mai bine in prezenta vitaminei C, astfel asocierea carnii de vita cu o salata de patrunjel sau cu varza de Bruxelles poate fi o alegere foarte sanatoasa si dietetica. Pentru a-si pastra principiile nutritive specialistii ne recomanda prepararea la gratar, cuptor sau prin fierbere.
Ingrediente: 300 gr carne de vita macra, un morcov, o sfecla mai mare, o radacina de patrunjel, taitei, jumatate de litru de bors Cimbrisor, smantana, patrunjel, sare si piper.
Preparare: Spalam carnea de vita bine, o taiem in bucati si o punem la fiert in apa cu sare, spumand-o din cand in cand. Intre timp taie legumele si le adaugam la fiert in oala cu carne. Lasam totul sa fiarba pana cand se inmoaie carnea iar apoi adaugam taiteii. Fierbem si spumam borsul separat dupa care il adaugam in ciorba. Amestecam smantana cu patrunjelul, iar cand ciorba este gata le adaugam amestecand cateva secunde pana se omogenizeaza.
Pofta buna!