Astazi incercam o reteta de Ciorba olteneasca de porc, ce poate fi mai bun decat o ciorba traditional olteneasca cu „zdrente”!
Ingrediente: jumatate de kilogram de carne de porc cu os pentru a-i da savoare, 2 morcovi, jumatate de telina, 3 cepe medii, 2 cartofi, 2 linguri sos de rosii, 1L Bors Cimbrisor, un ou, o legatura patrunjel.
Preparare: Punem carnea la fiert in apa cu sare si o lasam sa dea intr-un singur clocot dupa care schimbam apa. Punem din nou la fiert, adaugam sare si lasam cam 40-45 minute sa fiarba la foc mic. Morcovii, telina si ceapa le tocam marunt, iar separat cartofii dar in bucati mai mari. Cand carnea este aproape fiarta punem toate legumele in oala in care fierbe carnea, adaugam si sosul de rosii si potrivim de sare. Dupa ce se fierb si legumele adaugam si Borsul Cimbrisor. Batem cu telul un ou cu putina sare si adaugam in ciorba amestecand continuu. Dupa 2-3 minute dam toata oala de pe foc si presaram patrunjelul tocat.
Pofta buna!