Ciorba de burta

Ciorba cu sorici si picioare de porc

Ciorba cu sorici si picioare de porc nu difera foarte mult de reteta unei ciorbe de burta si este perfecta pentru perioada sarbatorilor de Craciun.

Ingredientele de care avem nevoie: jumatate de kilogram de sorici de porc, 3-4 picioare de porc, mai mici, 2 cepe, o telina, patrunjel, un pastarnac, 2 morcovi, 100gr smantana, 2 galbenusuri, jumatate de litru de bors Cimbrisor, sare si piper.

Preparare: Fierbem soriciul si picioarele de porc pana cand se desprind de pe os, dupa care le lasam la racit pana putem sa le taiem fasii inguste (Ca la ciorba de burta). In aceeasi apa punem legumele taiate marunt sau date pe razatoare si le lasam sa fiarba. Putem pastra morcovii si ceapa pentru a le cali in 2 linguri de ulei inainte de a le pune in oala care fierbe. Cand toate legumele au fiert strecuram supa si o punem in alta oala in care adaugam soriciul si picioarele taiate fasii. Lasam putin sa fiarba dupa care adaugam borsul. Spre final dregem cu smantana si galbenusurile si asezonam cu sare si piper.

Pofta buna!