„Mancare de bame” – o reteta mai veche, dar foarte interesanta.
Ingrediente necesare: 300 gr bame la borcan sau preferabil proaspete, 200 gr suc de rosii, o ceapa, o lingurita de faina, 40 gr ulei, verdeata, lamaie si 1 litru de bors Cimbrisor.
Mod de preparare: Incepem reteta prin a opari bamele in borsul pus la fel in prealabil. Acest proces le face mai fragede si elimina gelatina din ele. Dupa aceea le lasam la scurs cateva minute. Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o oala, adaugam lingurita de faina, o ceasca cu apa si sucul de rosii. Dupa ce bamele s-au scurs destul le adaugam in oala si le lasam putin. Rasturnam toata compozitia intr-o tava sau intr-un vas de yena si dam la cuptor aproximativ 30 minute. Cand este gata presaram bucati sau felii de lamaie deasupra si lasam sa se raceasca un pic. Se serveste cu verdeata tocata.
Pofta buna!