Nuci fragede cu Bors

Mai tineti minte nucile acelea gustoase care erau la mare cautare acum 15-20 ani, erau desertul preferat al tuturor copiilor si nu lipseau de la nici o masa festiva, nunta sau botez?
Mai tineti minte formele acelea grele din fonta cu care se chinuiau mamele noastre ore intregi, formele acelea care frigeau rau si care aveau orificii de nuci, ciuperci, flori sau stele?
Mmmm cat de gustoase si fragede erau si cat dura sa le umpli cu crema si sa le lipesti?

Ne-am gandit sa adaugam si reteta aceea veche de Nuci fragede cu Bors si Untura, sa ne amintim de bunatatile de demult.

Ingrediente pentru aluat: 200-300gr untura (depinde cate nuci doriti sa va iasa), 2 oua, 250ml de Bors Cimbrisor, 50gr zahar tos, zahar pudra pt exteriorul nucilor, 1 cub drojdie (se pot folosi 2 plicuri de drojdie uscata, dar preferabil ar fi la cub), 1kg faina, coaja rasa de la o lamaie sau portocala, esenta de vanilie sau rom, sau amandoua.
Ingrediente pentru crema (in cazul in care nu doriti sa folositi una la punga): 1 pachet de unt, 100gr zahar pudra, 2 linguri de cacao, esenta de rom, 2 linguri de nuca macinata.

Mod de preparare: Incepem prin a mixa ouale cu zaharul tos, esentele, coaja rasa de lamaie sau portocala. Treptat adaugam faina, untura, drojdia si borsul pana devine un aluat usor de modelat pe care il infoliem si-l lasam la frigider jumatate de ora. Intre timp putem face crema astfel: mixam zaharul pudra cu pachetul de unt, lingurile de cacao, esenta de rom si nuca macinata. Crema obtinuta o putem lasa deoparte la rece. Scoatem aluatul din frigider si formam bilute pe care le asezam in orificiile formei de fonta, insa aveti mare grija cand le scoateti, forma se incalzeste foarte tare. Procedam la fel pana cand aluatul se termina. Cand toate cojile de nuci, ciuperci sau ce forme aveti sunt gata, se iau individual si se umplu cu crema. La sfarsit, se lipesc intre ele, forma cu forma si se dau prin zahar pudra.

Speram ca v-am facut pofta, iar daca va hotarati sa mai retraiti acele momente asteptam pozele voastre.
Pofta buna!