Prajitura cu gem

Continuam seria retetelor de sarbatori cu o prajitura cu gem, o reteta simpla, usoroara, perfecta si in perioada postului.

Ingrediente: un pachet de margarina, un cubulet de drojdie, o cana de bors Cimbrisor, jumatate de cana de ulei, faina, gem la alegere, 50 gr de alune si zahar pudra pentru ornat.

Preparare: Amestecam intr-un bol margarina, drojdia, borsul, uleiul si faina, dupa care il lasam la rece aproximativ o ora. Punem o treime din aluat deoparte, iar din cealalta intindem o foaie de marimea tavii in care vom coace prajitura. Ungem aluatul cu gemul pe care l-am ales, un centimetru, doi, peste care presaram alunele tocate anterior. Aluatul ramas il dam pe razatoarea cea mare si il presaram peste alune. Dam tava la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand se rumeneste bine, apoi o scoatem si o pudram cu zaharul pudra.

Pofta buna!