Ingrediente: 800g carne de miel, 1 l apa, 1/2 l bors Cimbrisor, radacinoase (morcov, pastarnac, telina), 2 cepe, o mana de orez, 2 galbenusuri, 2 linguri smantana, verdeturi (leustean, telina, tarhon, patrunjel) si sare.
Preparare: Se ia o bucata de piept, capul si coastele mielului. Se curata carnea de pielita, se spala, se curata capul, se scoate pielita de pe limba. Dupa ce a fost taiata in bucati potrivite se sareaza si se lasa 10 minute. Se pune apoi carnea la fiert, se spumeaza si se adauga radacinoasele, ceapa si zarzavatul taiat marunt. Cand acestea sunt aproape fierte se adauga mana de orez. Borsul se fierbe separat, apoi se pune in oala, peste zeama de miel, se potriveste de sare, se lasa sa mai fiarba in clocote 2-3 minute, dupa care se ia de pe foc. Inainte de a se servi la masa se drege cu galbenusul, bine amestecat cu smantana. Tot atunci se adauga si patrunjelul bine spalat si taiat marunt.
Pofta buna!