Ingrediente necesare: 800 gr carne tocata, preferabil amestec de vita si porc, o ceasca de orez, 2 cepe medii, o legatura ceapa verde, pasta de tomate sau suc de rosii, un morcov, o lingura de faina, jumatate de telina, patrunjel, marar, sare, piper, cimbru si bors, noi am folosit Borsul Cimbrisor, ulei si frunze de vita de vie.
Preparare: Oparim frunzele de vita de vie in bors fierbinte si le lasam la scurs in sita pentru paste. Intr-o cratita punem la calit ceapa tocata marunt, telina si morcovul, date pe razatoare. Cand sunt aproape gata adaugam orezul, pasta de tomate si cateva linguri de apa, preferabil supa. Dupa ce orezul s-a umflat dam deoparte si adaugam verdeata tocata fin, condimentam dupa gust si amestecam cu mixul de carne tocata. Amestecam totul bine si incepem formarea sarmalelor. Separat fierbem borsul cu putin bulion si sare si turnam in oala in care sunt deja asezate sarmalele. Fierbem totul la foc mic si servim alaturi de mamaliguta si smantana.
Pofta buna!